HOOFDDORP - De politie gaat ervan uit dat de verdachte van de autobrand aan de Hoofddorpse Claus Bosweg zelf gewond is geraakt bij het stichten van die brand. De verdachte zou brandwonden hebben, maar is vooralsnog niet gevonden. Of het man of een vrouw gaat, is niet bekend.


"We gaan uit van opzettelijke brandstichting", aldus woordvoerder José van Dijk tegenover NH Nieuws. Tijdens het blussen van de brand, die gisteravond rond 22.30 uur uitbrak, is naast de auto namelijk een jerrycan met brandbare inhoud gevonden.

Gisteravond lieten getuigen aan NH Nieuws weten dat ze kort na de brandstichting iemand richting het Haarlemmermeerse Bos hadden zien lopen. Kort daarna meldde ook de politie dat er 'nabij (partycentrum, red.) Claus mogelijk een persoon gewond het bos was ingelopen'. Volgens de woordvoerder heeft de verdachte brandwonden opgelopen.

Getuigen meldden ook dat er in de auto een explosie heeft plaatsgevonden. Ook de politie heeft dat van getuigen gehoord, al zijn er volgens de woordvoerder geen explosieven zijn gebruikt. Mogelijk is de explosie veroorzaakt door vlammen die de brandstoftank bereikten, aldus de woordvoerder.

De brandweer heeft de brand uiteindelijk gedoofd. Voor toegesneld ambulancepersoneel was er niets te doen.

De eigenaar van de auto - volgens getuigen een vrouw - heeft inmiddels aangifte gedaan. Ze zou op het moment van de brand in het nabijgelegen casino zijn geweest.

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met getuigen van de brandstichting of mensen de verdachte zien, hebben gezien of meer informatie hebben.