HOOFDDORP - In het onderzoek naar het steekincident wat zich afgelopen donderdagmiddag heeft afgespeeld in het winkelcentrum Vier Meren, is op Koningsdag een verdachte aangehouden. De jongeman, 17 jaar en woonachtig in Hoofddorp, is inmiddels in verzekering gesteld.

Bij de steekpartij is een 16-jarige jongen ernstig gewond geraakt aan zijn arm. Hij is behandeld in het ziekenhuis. Hij heeft aangifte gedaan en hem is slachtofferhulp aangeboden, evenals een slachtofferadvocaat.

OPROEP VERDACHTE

Het onderzoek zet zich voort. De identiteit van de tweede verdachte, ook een 17-jarige Hoofddorper, is bekend bij de politie. Hij wordt gezocht en hij wordt met klem opgeroepen zich te melden bij de politie.

SLACHTOFFERHULP

Meerdere omstanders en winkeliers waren getuige van de gevolgen van het geweld. Ook zij zijn op verzoek in contact gebracht met slachtofferhulp. Mocht u de politie hierover nog niet hebben gesproken en u wilt ook hiervoor in aanmerking komen, neem gerust contact op. Kijk op https://www.slachtofferhulp.nl/contact/ of bel 0900-0101 (zondag gesloten).