DEN HAAG - De politie heeft donderdag 29 oktober op snelwegen in het westen van het land tijdens een handhavingsactie 118 bekeuringen uitgedeeld voor verkeersovertredingen. De focus lag vooral op het niet handsfree bellen achter het stuur en daarvoor werd 48 keer een bestuurder staande gehouden. Twee bestuurders konden hun rijbewijs direct inleveren naar aanleiding van een grove snelheidsoverschrijding en asociaal rijgedrag.


Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid reden in onopvallende auto’s op de A12, A13, A4 en A20. Daarbij werd ook een onopvallende bus ingezet die de andere agenten informeerde wanneer vanuit de bus niet-handsfree bellen werd geconstateerd. Veertig keer werd een grove snelheidsovertreding geconstateerd waarbij één bestuurder met 195 km/uur, waar 100 het maximum was, de kroon spande. Hij kon zijn rijbewijs inleveren. Datzelfde overkwam een bestuurder die het te hard rijden nog combineerde met asociaal rijden, kleven en rechts inhalen. In deze twee gevallen is ook een vordering gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) om bij de bestuurders te onderzoeken of ze nog wel geschikt zijn een auto te besturen.

Overige
De overige bekeuringen werden uitgedeeld voor o.a. niet tonen rijbewijs, kleven, gladde banden, afsnijden van andere auto’s, niet dragen van de autogordel en rechts inhalen.