HOOFDDORP - In Hoofddorp wordt vanavond een stille tocht gehouden naar aanleiding van de gewelddadige dood van de 64-jarige Tom.

De Hoofddorper werd afgelopen maandagavond doodgestoken toen hij geld pinde bij de geldautomaat in winkelcentrum Toolenburg. Zijn vrouw was getuige. Volgens de politie ging het om een beroving.

De stille tocht begint om 19.00 uur en start bij de geldautomaat waar het slachtoffer om het leven kwam. De tocht loopt daarna via de Lettenburg, Hazenburglaan, Frankenburgsingel, Redenburgsingel, Polderburg, Nijenburg, Middenburg, Manenburgdreef en de Markenburg. Mensen die langs de route wonen wordt gevraagd een lantaarn of lampje in hun voortuin te zetten zodat er langs de route een spoor van licht ontstaat.

Familie
Een van de initiatiefnemers van deze tocht is Coen Wessel, predikant van de protestantse gemeente in Hoofddorp. "Het doel van onze tocht is om op een waardige manier ons medeleven te tonen aan de familie en de verbondenheid in de wijk te bevorderen. Iedereen die het slachtoffer een warm hart toedraagt is welkom maar we richten ons op mensen uit de buurt."

Dinsdagochtend werden door de predikant en zijn vrouw de eerste kaarsen en bloemen neergelegd op de plaats delict. Ondertussen is er een bloemenzee ontstaan op de bewuste locatie.

Vandaag werd duidelijk dat twee 15-jarige jongens zijn aangehouden voor de brute roof. Een 16-jarige jongen, die eerder was opgepakt, is vrijgelaten.