UITHOORN - Op woensdagavond 27 oktober 2021 worden rond 20.15 uur twee minderjarige jongens beroofd op de Admiraal de Ruyterlaan in Uithoorn door vijf of zes verdachten. De politie heeft kort na de beroving twee verdachten aangehouden en is op zoek naar getuigen.

De beroving vond plaats bij het basketbalveld aan de Admiraal de Ruyterlaan. De slachtoffers zijn bij de beroving ook mishandeld.

De politie verrichtte kort na de beroving twee aanhoudingen. Het betreft een 17-jarige jongen uit Uithoorn en een 18-jarige jongeman uit Amsterdam. Een politieagent raakte gewond aan zijn been bij een poging één van de andere nog voortvluchtige verdachten aan te houden en is daarvoor in het ziekenhuis behandeld.

De recherche doet onderzoek naar de straatroof en is op zoek naar getuigen. Heeft u de beroving zien plaatsvinden of de verdachten kort voor of na 20.15 uur op de Admiraal de Ruyterlaan, de Thorbeckelaan of de Cuyperlaan in Uithoorn gezien? Of heeft u beeldmateriaal dat van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.