UITHOORN - Op zaterdagmiddag 21 augustus 2021 wordt een gewapende overval gepleegd op een telefoonwinkel aan het Marktplein in Uithoorn. Twee verdachten zijn aangehouden.

Rond 11.30 uur staan twee winkelmedewerkers met meerdere bezoekers in de zaak, als twee jongemannen de winkel binnen komen. De ene heeft een vuurwapen vast en de andere een grote witte shopper met een blauwe letter Z. Onder dreiging van het vuurwapen maken ze verschillende telefoons buit. Daarna gaat het tweetal er vandoor op een grijze scooter zonder kentekenplaat. Er zijn bij de overval geen gewonden gevallen.

Garagebox
De politie start met meerdere eenheden en een politiehelikopter een zoektocht naar de twee verdachten. Dankzij de hulp van getuigen leidt deze zoekactie naar een flat in Uithoorn. Daar doorzoekt de politie onder andere met een hond meerdere box-gangen. In een van de boxen treffen ze de twee verdachten aan. De verdachten worden aangehouden, waarbij een dienstwapen op hen is gericht. In de box treffen agenten onder meer een vuurwapen en de witte shopper met de buit aan. Het vuurwapen is in beslag genomen voor onderzoek.

De twee verdachten, een 16-jarige jongen uit Amsterdam en een 17-jarige jongen uit Almere, zitten nog vast. Ze worden dinsdag 24 augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris.