HOOFDDORP - Een 30-jarige man uit Hoofddorp is woensdag 29 maart slachtoffer geworden van een straatroof. Twee minderjarige verdachten uit Zaandam en Amsterdam zijn hiervoor aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen.


Woensdagavond rond 18.00 uur heeft de man via een verkoopssite, op het Mercuriusplein bij het NS Station in Hoofddorp, afgesproken om zijn telefoon te verkopen. Bij aankomst staan er twee jongens te wachten. Zij bekijken de telefoon in eerste instantie rustig, stellen nog wat vragen en kijken vervolgens om zich heen. In een fractie van een seconde rennen zij weg in de richting van Buma/Stemra gebouw. De man belt direct de politie met een signalement. Na een korte zoekslag worden de twee verdachten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Help mee!
De politie doet onderzoek naar deze beroving en komt ondanks de aanhoudingen graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van het incident? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844 of vul het tipformulier in. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.