HOOFDDORP - Op woensdagmiddag 26 februari heeft de politie langs de A4 in Hoofddorp proces-verbaal opgemaakt tegen een 20-jarige man uit Roemenië. De man reed zonder rijbewijs in een auto met ongeldig verklaarde Zweedse kentekenplaten.


Tijdens de surveillance controleerden medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op de snelweg A4 bij Hoofddorp een auto met een Zweeds kenteken. Volgens het European Car and Driving license Information System zou de registratie van het kenteken geschorst zijn. Dit houdt in dat er geen eigenaar is geregistreerd voor dit kenteken. Daarmee is het kenteken ongeldig. Ook was er geen verzekering afgesloten voor deze auto.

Mobiel banditisme
De politie spoort deze ongeldige buitenlandse kentekens actief op in de strijd tegen mobiel banditisme. Omdat de auto niet op naam staat, is het aantrekkelijk om zo’n auto te gebruiken voor criminele activiteiten. Ook voor andere weggebruikers is het van belang dat deze voertuigen van de weg worden gehaald, omdat deze niet verzekerd zijn. Daarnaast kunnen met deze auto’s ongelimiteerd verkeersovertredingen gepleegd worden en zijn ze niet APK-gekeurd, wat de verkeersveiligheid niet ten goede komt.

Geen rijbewijs
Bij de controle bleek ook dat de man geen rijbewijs had. Ook hiervoor kreeg hij een proces-verbaal. Zijn auto en de kentekenplaten zijn in beslag genomen.