BOESINGHELIEDE - De dag na de verwoestende brand is de schade aan de loodsen goed zichtbaar. Twee loodsen gingen geheel in vlammen op, het enige wat daar nu nog van over is, is een hoop verwrongen staal. De omgeving van de loodsen is afgezet met politielint en agenten houden toezicht dat niemand het terrein betreedt. De politie zal nog onderzoek gaan doen naar de toedracht van de brand.

De brand werd vrijdagavond rond kwart voor negen ontdekt. Bij aankomst van de brandweer stond de eerste loods al geheel in lichterlaaie. Ondanks de inzet kon de brandweer niet voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen loods.

De brandweer is de hele nacht bezig geweest met het blussen van de brand. Pas rond half twee 's nachts werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer is daarna nog tot in de ochtend bezig geweest met het nablussen van de brand om het vuur volledig uit te krijgen.

Een aantal dagen eerder, in de nacht van zondag op maandag, ging er in de omgeving ook al een grote loods in vlammen op. Ook hier is de brandweer de hele nacht bezig geweest met het blussen van de brand.