HOOFDDORP - In de nacht van zaterdag op zondag vond er een poging diefstal met geweld plaats op een pizzabezorger op de Nieuweweg. Een 19-jarige vrouw uit Hoofddorp werd hierbij bedreigd met een mes. Op dezelfde avond en nacht zijn er twee soortgelijke incidenten geweest in Hoofddorp.


Rond 00.15 uur reed het slachtoffer op een bromfiets over de Nieuweweg in de richting van het centrum van Hoofddorp toen zij drie mannen uit de richting van het centrum zag lopen. Toen het slachtoffer hen voorbij wilde rijden, liep een van hen de straat op en pakte een mes uit zijn zak. Het slachtoffer kon het mes net ontwijken. Toen de vrouw voorbij reed maakte de verdachte nog een trapbeweging naar haar. Het slachtoffer raakte gelukkig niet gewond. Zij alarmeerde direct de politie die een onderzoek is gestart.

Het slachtoffer kon de politie het volgende signalement van de verdachte die het mes trok, geven.

Signalement

- man
- tussen de 15 en 18 jaar oud
- donkere huidskleur
- ongeveer 1.80 - 1.85 meter lang
- rood/paars vest met capuchon
- schoenen met witte zolen
- zwarte joggingbroek

Soortgelijke incidenten

Op zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag zijn soortgelijke incidenten geweest in Hoofddorp.

Op zaterdagavond rond 20.00 uur werd een 16-jarige jongen op de IJweg beroofd van zijn muziekbox door drie mannen. Een van de verdachten droeg een rood vest. De verdachten dreigden het slachtoffer met een mes te steken als hij de politie zou alarmeren. Het slachtoffer raakte niet gewond.

Een paar uur later, in de nacht van zaterdag op zondag, kreeg de politie omstreeks 01.20 uur een melding dat een fietser door drie mannen was aangevallen toen hij met twee vrienden op de Vinkenburg fietste. Een 17-jarige jongen raakte hierbij gewond. Een van de verdachten droeg een rood vest/hoodie. Het signalement van deze verdachte komt overeen met het signalement dat de pizzabezorger eerder op de avond aan de politie gaf en van de straatroof op de IJweg.

Getuigenoproep
De politie doet onderzoek en komt graag in contact met mensen die informatie hebben over deze incidenten. Heeft u rond de aangegeven tijdstippen iets gezien of gehoord in de omgeving van de Nieuweweg, Vinkenburg en IJweg in Hoofddorp? Mocht u op een andere manier weten wie bij deze incidenten betrokken zijn, of heeft u andere informatie over deze zaak? De politie neemt ook graag kennis van eventuele (camera)beelden. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van onderstaand zaaknummer. Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


2021185171 - Nieuweweg
2021184955 – IJweg
2021185164 - Vinkenburg