UITHOORN - De politie heeft vrijdagavond 15 april op de Constantijn Huygenslaan meerdere waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van een groep mannen die worden verdacht van een reeks woninginbraken in de regio Den Haag. Drie verdachten zijn aangehouden. Een vierde wist te ontkomen. De recherche onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden.


De Haagse politie deed onderzoek naar een groep woninginbrekers die al enige tijd in de regio Den Haag actief zijn. Toen zij de verdachten observeerden op vrijdag 15 april rond 21.35 uur in Uithoorn, troffen zij vier verdachten bij een woning aan waar zij vermoedelijk een inbraak hadden gepleegd. Hierop werd direct overgegaan tot hun arrestatie. Daarbij heeft de politie meerdere waarschuwingsschoten gelost. Hierbij raakte niemand gewond.

Er zijn drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 27-jarige man uit Utrecht en een 26-jarige man uit Bilthoven. Een vierde verdachte wist te ontkomen.

Getuigen gezocht

Op dit moment is er geen signalement bekend van de vierde verdachte dus roept de recherche getuigen op zich te melden. Hebt u camerabeelden uit de omgeving van de Constantijn Huygenslaan in Uithoorn die u kunt delen met de politie? Vul dan het onderstaande tipformulier in. U kunt ook bellen naar 0900-8844 of met de Opsporingstiplijn 0800-6070. Liever anoniem een melding doen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem M.0800-7000.