HOOFDDORP - Net als in de film: een gevaarlijke achtervolging over de A4 is gistermiddag dankzij het snelle handelen van agenten goed afgelopen. Om de vluchtende bestuurder tot stoppen te dwingen, veroorzaakte de politie bewust een kleine aanrijding.

De Landelijke Eenheid Noordwest kreeg gistermiddag een melding binnen dat er een auto met valse kentekenplaten over de A4 bij Hoofddorp zou rijden. Toen de agenten het voertuig in het vizier kregen, sloegen de verdachten op de vlucht.

"Hierbij werden wij en andere voertuigen meermaals gesneden", schrijft de politie op Facebook. "Nadat het voertuig door de berm keerde, zagen wij kans het voertuig een tik te geven om de achtervolging te beëindigen." Op foto's is te zien dat de vluchtauto na de 'tik' tegen een lantaarnpaal is geklapt.

Cocaïne
Beide inzittenden, een man van 25 jaar oud uit Alphen aan de Rijn en een man van 24 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden. De bijrijder bleek ook nog 46 dagen gevangenisstraf open te hebben staan voor het niet uitvoeren van een eerder opgelegde taakstraf en had meerdere wikkels cocaïne bij zich.