NIEUW-VENNEP - Dinsdag 6 december heeft de politie een 32-jarige man uit Amsterdam aangehouden in een woning in Almere. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewapende woningoverval die op 22 oktober 2022 plaatsvond aan de Havenpoort in Nieuw-Vennep. In het tv-programma Opsporing Verzocht werd aandacht besteed aan deze zaak en dat leidde uiteindelijk tot deze aanhouding en de eerdere aanhouding op 29 november in Rotterdam van een 27-jarige man.


In de uitzending Opsporing Verzocht van dinsdag 8 november werd de zaak besproken en werden camerabeelden getoond van twee verdachten. Mede door de uitzending kwam de zaak in een stroomversnelling en kon op 29 november één van de verdachten worden aangehouden in Rotterdam. Na verder recherchewerk en een herhaling van de oproep in de uitzending van 29 november voor de laatste voortvluchtige verdachte werd ook hij door de politie opgespoord en afgelopen dinsdag aangehouden door het arrestatieteam.

Kort voor de eerste uitzending van Opsporing Verzocht werd al een verdachte, een 31-jarige Rotterdammer, aangehouden. Hij en de 27-jarige verdachte zijn voorgeleid voor de rechter-commissaris en zitten beide nog vast.

De aangehouden 32-jarige verdachte uit Amsterdam zit in beperkingen. Daarom wordt geen verdere inhoudelijke informatie verstrekt. Het onderzoek wordt voorgezet.