NIEUW-VENNEP - De politie hield vrijdagochtend 9 juli in Nieuw-Vennep een 21-jarige man uit Beneden Leeuwen aan op verdenking van phishing. De verdachte heeft in de afgelopen maanden vermoedelijk tientallen slachtoffers in heel Nederland opgelicht voor in totaal meer dan 40.000 euro.


De districtsrecherche Alphen-Gouda startte begin dit jaar een onderzoek naar phishing. De verdachte benaderde de afgelopen maanden tientallen slachtoffers uit heel Nederland op Marktplaats om goederen te kopen. De verdachte maakte vervolgens PostNL-verzendlabels aan en die moesten door de slachtoffers betaald worden via een betaallink. Door dat zij hun betaalgegevens invulden, kreeg de verdachte toegang tot de bankrekeningen en kon het geld van de rekeningen afgehaald worden.

Bij de aanhouding van de 21-jarige verdachte in Nieuw-Vennep zijn diverse gegevensdragers in beslaggenomen. Ook zijn woning in Beneden-Leeuwen is doorzocht. Hierbij is een voertuig in beslag genomen. De politie sluit niet uit dat er in het onderzoek meer aanhoudingen volgen.