LIJNDEN - Zaterdagochtend rond 01.05 uur vond een ernstig verkeersongeval plaats op de Hoofdweg. Twee personen raakten gewond. De politie zoekt getuigen.


Om 01.05 uur werd een aanrijding tussen twee auto’s gemeld op de Hoofdweg (N502). Beide auto’s kwamen uit de richting van Hoofddorp en reden richting Lijnden. Vermoedelijk ging een inhaalmanoeuvre vooraf aan het ongeval. Door de aanrijding raakte één van de personenauto’s een boom en belandde met de bestuurster, een 33-jarige vrouw uit Zwanenburg, in de naastgelegen Hoofdvaart. De andere bestuurder, een 29-jarige man uit Utrecht, kwam na de aanrijding in botsing met een geparkeerde auto bij een woning en eindigde ongeveer 200 meter van de eerste aanrijding ondersteboven op zijn dak.

De 33-jarige bestuurster werd met de hulp van een politieagent en een omstander uit haar auto en uit het water geholpen. Beide betrokkenen zijn voor behandeling en controle naar het ziekenhuis overgebracht. Een ademanalyse toonde aan dat de 29-jarige bestuurder onder invloed was van alcohol. Hij wordt op een later moment ontboden op het bureau. Verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek en er zijn bloedmonsters van de bestuurders afgenomen. De Hoofdweg was ten behoeve van hulpverlening en onderzoek enige tijd afgesloten.

Reed u rond 01.00 uur op de Hoofdweg (N205) ter hoogte van Hoofddorp of Lijnden en heeft u iets gezien van het verkeersongeval of heeft u opvallend rijgedrag opgemerkt? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via onderstaand contactformulier.

2021226033