LIJNDEN - Dinsdagmiddag rond 15.30 uur is een 40-jarige man uit Lijnden op de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam aangehouden. De man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident op maandag 11 oktober op de Hoofdweg in Lijnden.

De politie kreeg maandagochtend rond 06.00 uur een melding dat er man gewond in zijn auto zat op de Hoofdweg. Toen de politie arriveerde bleek er inderdaad een 29-jarige Amsterdammer gewond in zijn auto te zitten.

De politie stelde een onderzoek naar het schietincident in. Na overleg met de officier van Justitie kon de man buiten heterdaad worden aangehouden. Op dit moment zit de verdachte in alle beperkingen. Wanneer een verdachte in beperkingen zit, betekent dit dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld.

De recherche komt graag in contact met mensen die maandagochtend iets gezien hebben op de Hoofdweg in Lijnden. Ook als u andere informatie heeft, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr.: 0800-7000. Ook kunt u uw informatie delen via onderstaand tipformulier.