LEIMUIDERBRUG - Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Gedurende tien dagen worden op verschillende tijdstippen controles gehouden op snelheid, niet handsfree bellen, het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen en verkeersgedrag. Afgelopen week controles op N207 (Leimuiderweg) tussen Leimuiderbrug en Lisse.


Deze weg is gekozen omdat hier veel verkeersongevallen plaatsvinden die vaak worden veroorzaakt door een te hoge snelheid. De politie selecteert de controleplaatsen op basis van ongevalsregistraties. Ook wordt er onderzoek gedaan met behulp van ‘floating car data’. Floating Car data maakt gebruik van de GPS uit de routenavigatie. Op basis van de locatiebepaling uit de GPS kunnen trajectreistijden en trajectsnelheden worden bepaald. De controlemomenten werden aangepast op de onderzoeksresultaten.

Tijdens de afgelopen week zijn er vierendertig (34) bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid. De snelste bestuurder reed 145 km per uur in plaats van de toegestane 80 km per uur. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren omdat zij meer dan 50 km per uur te snel reden.

Tijdens de controle werden nog enkel bestuurders bekeurd wegens het rijden zonder rijbewijs, het niet handsfree rijden en het negeren van een rood verkeerslicht.