ZWANENBURG - De gemeente Haarlemmermeer heeft vandaag een illegaal clubhuis van motorclub Trailer Trash Travellers op bedrijventerrein De Weeren in Zwanenburg opgedoekt. Dat bevestigt de gemeente.

Naar aanleiding van een tip nam de gemeente vandaag met politieversterking een kijkje op het bedrijventerrein. Daar trof de gemeente een clubhuis aan. Dat past niet binnen het bestemmingsplan en moet daarom worden opgedoekt.

"Zij mogen hier geen bijeenkomsten meer organiseren", aldus een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer. De motorclub krijgt een officieel verzoek om het pand te verlaten. Mocht dit niet gebeuren, dan gaat de politie handhaven. Het is nog niet bekend hoe lang de club de tijd krijgt te vertrekken.

Tennispad en roze koeken
Eerder werd de motorclub al weggestuurd van het Tennispad in Haarlem, waar zij ook een illegaal onderkomen hadden. Ook daar viel het clubhuis buiten het bestemmingsplan. Een bron vertelt aan NH Nieuws dat de club toen is betrapt, omdat er roze koeken waren gevonden, wat wees op verkoop van eten zonder drank- en horecawet.