HOOFDDORP - Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Gedurende tien dagen worden op verschillende tijdstippen controles gehouden op snelheid, het niet handsfree bellen met of het vasthouden van een mobiele telefoon, het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen en verkeersgedrag. Afgelopen week waren deze controles op de Taurusavenue in Hoofddorp.

Deze weg is gekozen omdat hier veel verkeersongevallen plaatsvinden die vaak worden veroorzaakt door een te hoge snelheid. De politie selecteert de controleplaatsen op basis van ongevalsregistraties. Ook wordt er onderzoek gedaan met behulp van ‘floating car data’. Floating Car data maakt gebruik van de GPS uit de routenavigatie. Op basis van de locatiebepaling uit de GPS kunnen trajectreistijden en trajectsnelheden worden bepaald. De controlemomenten werden aangepast op de onderzoeksresultaten.

De afgelopen week zijn er op de Taurusavenue 29 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was van een bestuurder die (na correctie) 101 km per uur reed in plaats van de toegestane 50 km per uur. De bestuurder moest na deze overtreding zijn rijbewijs inleveren en werd aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG).

Tijdens de controle werden nog enkele bestuurders bekeurd wegens het negeren van een rood verkeerslicht en kreeg een bestuurder van een e-step een boete omdat hij op de weg reed met een voertuig die niet is toegelaten op de openbare weg door het RDW.

2021222200