HOOFDDORP - Na een achtervolging van een man op een snorfiets heeft de politie een verdachte aangehouden. Hierbij is de snorfiets in beslag genomen.


In de nacht van donderdag 3 juni op vrijdag 4 juni wilde de politie n.a.v. een verdachte situatie een snorfiets controleren. Bij het zien van de politie ging de bestuurder met passagier ervandoor. Tijdens de achtervolging sprong de passagier van de snorfiets af en vluchtte via een steeg naar de Hoofdweg. De bestuurder liet later de snorfiets achter op een grasveld in de Anna Paulownastraat en vluchtte weg in onbekende richting.

Aanhouding
Tijdens het zoeken naar de verdachten zag een van de politieagenten iets bewegen in een deel van de bosschage van een achtertuin aan de Schermerstraat. Bij benadering bleek dit een van de verdachten te zijn die zich had verstopt tussen een tuinset en planten. Deze verdachte is vervolgens aangehouden.

Inbrekerswerktuig
Bij het zoeken naar de verdachten in de omgeving is ook de hondengeleider van de politie opgeroepen. Toen de hond iets op het spoor kwam heeft de hondengeleider dit spoor verder onderzocht. Hierbij werd inbrekerswerktuig aangetroffen die vermoedelijk afkomstig is van een van de twee verdachten.

Snorfiets
Na de aanhouding is de snorfiets voor nader onderzoek in beslag genomen door de politie. Evenals goederen die zich in de buddyseat bevonden.

De politie nog op zoek naar de andere verdachte. Heeft u informatie over deze verdachte? Neem dan contact op met de politie.

2021113369