HOOFDDORP - Deze jongeman pint een groot geldbedrag met de pinpas van een bejaarde man uit Hoofddorp. De pinpas werd door #spoofing van de man afhandig gemaakt.


Een bejaarde man uit Hoofddorp werd maandagmiddag 19 juli 2021 gebeld op zijn vaste telefoonaansluiting door een vrouw die zich voordeed als 'medewerkster van de bank', met het verhaal dat zijn bankrekening zou zijn gehackt.

Om die reden zou de bankpas en e-reader worden opgehaald. Dit gebeurde ook: bankpas werd opgehaald en omdat de zgn 'bankmedewerkster' ook de pincode had weten te ontfutselen, werd kort hierna een groot geldbedrag gepind bij de geldautomaat van de ABN op de Nieuweweg in Hoofddorp.

Van deze pintransactie zijn de beelden opgevraagd bij de bank en hierop is deze jongeman te zien.

De foto van de pinner wordt geblurd getoond i.v.m. zijn mogelijk minderjarige leeftijd. Hij krijgt 2 weken de tijd om zichzelf te melden. Doet hij dit niet, dan zullen de originele beelden worden gepubliceerd.

-Herkent u de man op de beelden?
-Herkent u/herken je jezelf? Meld je dan z.s.m. bij de politie
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neemt u dan contact op met de politie in Hoofddorp via bijgaand tipformulier of telefonisch via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).
Graag met vermelding van zaaknummer: 2021153264