HOOFDDORP - Op donderdag 15 juli wordt een hoogbejaarde man uit Hoofddorp het slachtoffer van pinpasfraude na oplichting via spoofing. Het slachtoffer werd gebeld door iemand die zich voordeed als een bankmedewerker. Door de man telefonisch aan de praat te houden, gevolgd door huisbezoek, wisten oplichters een geldbedrag van zijn rekening af te halen.


In de middag wordt het slachtoffer op zijn mobiele telefoon gebeld door een medewerker van een bank. De medewerker gaf aan dat er getracht is een groot bedrag van zijn bankrekening op te nemen en dat 'hij de man wel kon helpen om zijn bankrekening via de computer veilig te maken'. Er zou een collega langskomen om hierbij te helpen.

Kort daarop stond de 'mannelijke collega' voor de deur. Hij zou het veiligheidsprobleem in de bankomgeving via de computer wel oplossen. Omdat het slachtoffer er vanuit ging dat de man een bankmedewerker was en hem hielp, liet hij de man zijn gang gaan. Toen de verdachte klaar was met zijn handelingen op de computer ging hij nadat hij de bankpas had ‘doorgeknipt’ er vandoor. De bankmedewerker aan de telefoon had ondertussen opgehangen......

Diezelfde donderdagmiddag 15 juli zijn verschillende bedragen van de bankrekening opgenomen. Eén pintransactie is vastgelegd op camerabeeld en de pinner ziet u op bijgaande beelden.

-Herkent u de man op de beelden?
-Herkent u zichzelf op beeld? Meld u z.s.m. bij de politie
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neemt u dan contact op met de politie in Hoofddorp via bijgaand tipformulier of telefonisch via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2021150591