ZWANENBURG - In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 april rond 00.30 uur is een jongeman beroofd op de Friedalaan. Daarbij werd een mobiele telefoon, geld, een gouden Rolex en een Gucci tas buitgemaakt. De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben of meer informatie hebben.

Het 22-jarige slachtoffer loopt op de Fridalaan wanneer hij een verdacht persoon gebukt achter een auto ziet zitten. Als de man achter de auto vandaan komt, ziet het slachtoffer dat hij een vuurwapen in zijn handen heeft. De man besluit weg te rennen, komt ten val en staat onder bedreiging van een wapen, zijn spullen af.

Signalement verdachten
Het signalement van de eerste verdachte luidt als volgt: man, ongeveer 1.70 tot 1.75 meter lang, tussen de 20 en 25 jaar oud en een tenger postuur. Hij heeft een licht getinte huidskleur en droeg zwarte kleding met mogelijk een vest met capuchon en een wit stofmasker die gebruikt wordt in de bouw. Er liep nog een tweede man achter deze verdachte aan. Hij heeft ook een vuurwapen vast. Deze man is tussen de 1.70 en 1.75 meter lang, draagt ook zwarte kleding met een capuchon met een gelijksoortig wit mondkapje. Hij heeft ook een licht getinte huidskleur. De twee daders zijn na het incident weggerend in de richting van de Lindenlaan.

Getuigen gezocht
In het kader van het onderzoek is de politie op zoek naar mogelijke getuigen. Heeft u de straatroof zien gebeuren of beschikt u over beelden die bijvoorbeeld gemaakt zijn via een beveiligingscamera of een videodeurbel? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of deel informatie anoniem via 0800-7000.

2022077078