HOOFDDORP - Op woensdag 10 november rond 13.30 uur kwam een onbekende man een woning aan De Fruittuinen in Hoofddorp binnen door middel van een babbeltruc. De politie doet onderzoek en zoekt naar getuigen en camerabeelden.

Een man die zich voordeed als loodgieter belde aan bij de vrouw. Toen zij opendeed, vroeg de man om alles uit haar keukenkastje te halen omdat er sprake zou zijn van een lekkage. Zij moest de afvoer in de gaten blijven houden, terwijl de man andere locaties in het huis zou controleren. Vervolgens werd de vrouw gevraagd of ze waardevolle bezittingen in huis had liggen. Nadat de vrouw had aangegeven dat ze die niet had, vertrok de verdachte.

Van de verdachte is het volgende signalement bekend:
Lichte huidskleur
Ongeveer 35 jaar oud
1,70 tot 1,75 meter lang
Stevig postuur
Kort bruin haar
Sprak Nederlands

De politie onderzoekt het incident en is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Heeft u rond 13.30 uur de man gezien in de omgeving van De Fruittuinen? Of heeft u een camera in de buurt en beelden van de mogelijke verdachte? Meldt u zich dan via 0900-8844. U kun ook uw tips en beelden direct toesturen via het tipformulier.

Pas op voor babbeltrucs!

Wordt er bij u aangebeld door een onbekend persoon? Wees voorzichtig, open de deur niet helemaal en gebruik een kierstandhouder of deurketting. Vraag altijd een legitimatiebewijs als iemand namens een instantie of bedrijf komt. Medewerkers van banken, verzekeringsmaatschappijen, thuiszorginstellingen en dergelijke komen nooit zonder afspraak bij u thuis voor financiële zaken. Vraag hen later terug te komen en bel naar de instantie om hun verzoek te controleren. Geef nooit uw pinpas en/of pincode af. Een bank of de politie vraagt daar nooit naar. Bewaar altijd uw pinpas en pincode apart. Lees hier meer informatie over babbeltrucs.2022235738