BADHOEVEDORP - Maandagavond 8 mei, rond 20.30 uur, worden twee minderjarige jongens uit Badhoevedorp slachtoffer van een straatroof. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept hierbij de hulp in van getuigen.

De slachtoffers (14 en 15 jaar) staan bij een speeltuin aan de Toevluchtstraat ter hoogte van de kruising Jan van Gentstraat. Een groepje van drie jongens, die uit de richting van de Badhoevelaan komen, lopen langs de speeltuin. Als de daders dichterbij komen, roepen zij naar de slachtoffers hun eigendommen af te staan. Als de jongens daar niet direct gehoor aangeven, wordt een van hen op de grond geduwd. Onder bedreigende omstandigheden staan zij hun eigendommen af. Zodra de buit binnen is, rent het groepje de Jan van Gentstraat op.

Signalement

Persoon 1
Jongeman
Ongeveer 1.90 meter lang
Lichte huidskleur

Persoon 2
Jongeman
Tussen de 16 en 17 jaar oud
Rond de 1.70 meter lang
Donkere huidskleur
Zwart haar
Zwarte regenjas
Zwarte broek

Persoon 3

Jongeman
Tussen de 16 en 17 jaar oud
Tussen de 1.75 en 1.85 meter lang
Lichte huidskleur
Kort bruin krullend haar

Informatie en beelden
De politie heeft deze straatroof in onderzoek en komt graag in contact met mensen die ofwel meer informatie hebben, of beschikken over (camera)beelden, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingcamera’s of videodeurbellen. Heeft iemand het groepje in de buurt van de Toevluchtstraat zien lopen of misschien eerder gezien? Alle informatie is welkom. Neem telefonisch contact op met 0900-8844 of vul het tipformulier in. Vergeet hierbij niet het zaaknummer te vermelden: 2023094528