ZWANENBURG - Bij een integrale bestuurlijke controle heeft de politie op donderdag 21 december hennep en een partij vuurwerk gevonden in een bedrijfspand in Zwanenburg. De controle was een samenwerking tussen de Gemeente Haarlemmermeer, de politie, de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, de Nederlandse Arbeidsinspectie en Liander.

Er bestond al een vermoeden van hennepteelt op het bewuste adres voorafgaand aan de bestuurlijke controle. In het pand werd naast ruim vijf kilo hennep ook materialen aangetroffen voor de verwerking, verpakking en distributie van de drugs. Daarnaast werd 240 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Zowel de drugs als het vuurwerk zijn in beslag genomen en vernietigd. Buiten de verkoopdagen (28, 29 en 30 december 2023) is het verboden om meer dan 25 kilo vuurwerk per huishouden in bezit te hebben.

Voor meer informatie over het veilig en legaal bezit van vuurwerk: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vuurwerk/vraag-en-antwoord/wat-moet-ik-weten-als-ik-vuurwerk-koop