AALSMEER - Een brute diefstal afgelopen weekend in een bedrijfsruimte van Rubberboot Holland in Aalsmeer. Dieven stalen in de nacht van zaterdag op zondag twee zogeheten zwarte Zodiac MilPro boten die op een stallingstrailer stonden. De eigenaar van de zaak heeft via Facebook een beloning van tienduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip.


Het zijn volgens de eigenaar dezelfde type boten zoals die op bovenstaande foto ter illustratie zijn te zien. De boten waren voorzien van Yamaha buitenboordmotoren van 100 PK. De daders hebben volgens Rubberboot Holland bij de diefstal gebruik gemaakt van een lichtkleurige jeep Defender.

De eigenaar schrijft op Facebook dat de daders na de diefstal zijn gevlucht via de Stommeerkade en de Aalsmeerderweg. Bij de Middenweg zouden ze de N201 zijn opgegaan. De boten zouden zondagochtend even voor 6:00 uur nog gezien zijn op een vluchthaven van de N201, ter hoogte van een industrieterrein in Uithoorn. Ze hebben daar volgens Rubberboot Holland de spanbanden vastgemaakt.