HALFWEG - Een oplettende melder zag dat er mannen met bivakmutsen een computerwinkel binnendrongen en sloeg alarm dat de winkel werd overvallen.


Dit gebeurde rond kwart voor zes in de middag op maandag 24 juni. De mannen vertrokken na de overval op de winkel in een auto, die al snel werd gezien door de politie. De mannen vluchtten maar de achtervolging werd ingezet. Er zijn drie verdachten aangehouden, zij zitten nog vast voor onderzoek. De verdachten zijn een 19-jarige man uit België, een 24-jarige uit Haarlemmermeer en een minderjarige Rotterdammer. De auto is inbeslaggenomen, deze bleek gestolen. Er is ook een wapen gevonden. Het onderzoek is nu in volle gang en de slachtoffers worden begeleid.

Samenwerking

De officier van dienst: “Zonder betrokken omstanders was deze actie niet zo succesvol geworden. Zulke goede hulp, daar zijn wij en de slachtoffers heel blij mee. Twee jongens leenden direct hun fiets uit zodat de politiemensen de achtervolging konden inzetten, anderen gaven direct de plaats door waar ze de verdachten spotten.” De politie van de eenheden Noord-Holland, een speurhond van de landelijke eenheid, Amsterdam en Koninklijke Marechaussee hebben zich ingezet tijdens deze actie.