HOOFDDORP - Vorige maand zagen agenten een bestelbus met Pools kenteken staan op de A4 bij verzorgingsplaats Den Ruygenhoek te Hoofddorp. Toen zij het kenteken opvroegen zagen zij dat collega's in Amsterdam diezelfde dag een melding hadden gemaakt dat het voertuig mogelijk betrokken was geweest bij de diefstal van fietsen in Amsterdam. Een oplettende getuige had namelijk gezien dat de man een vrij dure fiets in zijn bus had geladen en vervolgens snel was weggereden.

Genoeg reden om een controle in te stellen. De bestuurder, een man van 18 jaar oud, bleek zes elektrische fietsen in zijn bus te hebben liggen. We zagen dat bij geen enkele fiets een sleutel aanwezig was. Dat gaf genoeg aanleiding om de fietsen nader te onderzoeken. Al bij de eerste fiets die uitgeladen werd was het raak. Deze fiets bleek op die dag als gestolen gemeld te zijn in Tilburg.

Nader onderzoek in de bus leverde een totaal van negen elektrische fietsen op. Ook van een andere fiets was al aangifte gedaan van diefstal.

De bestuurder is daarop aangehouden en overgebracht naar de politie in Amsterdam die nader onderzoek doet naar deze zaak. Zowel de bus als de fietsen zijn inbeslaggenomen voor verder onderzoek.