BADHOEVEDORP - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee jongemannen van 17 en 18 jaar oud aangehouden voor een beroving en een poging beroving in Badhoevedorp.

Maandagavond rond 23.00 uur kreeg de politie een melding van een beroving op de Kamerlingh Onneslaan. Een jongen reed op zijn scooter toen twee personen op een motorscooter hem dwongen om te stoppen. Ze schopten tegen zijn scooter maar de jongen wist te ontkomen. Toen agenten met hem hierover in gesprek waren, benaderde een andere jongen, een 15-jarige Badhoevedorper, hen met de mededeling dat hij zojuist beroofd was door twee personen op een motorscooter.

Deze Badhoevedorper reed maandagavond samen met zijn vriend op een scooter op de Kamerlingh Onneslaan toen twee personen op een motorscooter hen passeerden en aanspraken. Zij eisten de jongens om te stoppen. Toen zij dit niet deden, werden ze klemgereden. Vervolgens werden zij aangevallen door de twee straatrovers. Daarna gingen de twee er op de motorscooter vandoor in de richting van de Keizersweg.

De politie startte direct een onderzoek en even later konden de twee verdachten op de Borrendammehof in Amsterdam worden aangehouden door de politie Amsterdam.

De recherche onderzoekt of deze verdachten ook betrokken zijn geweest bij eerdere berovingen in de Haarlemmermeer.

2021192513