BADHOEVEDORP - De politie heeft zondagochtend een 17-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden voor betrokkenheid bij een beroving. Eerder die vroege ochtend drongen twee mannen een bedrijfspand binnen op de Jan van Gentstraat. Onder bedreiging van een vuurwapen, namen zij diverse goederen mee. Niemand raakte hierbij gewond.


Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie melding binnen dat er op de Jan van Gentstraat een bedreiging met een vuurwapen plaatsvond. De toegesnelde agenten treffen op de locatie een bedrijfspand aan waar een feest gaande is. Twee ongenodigde gasten waren even eerder het pand binnengelopen en hebben onder bedreiging van een vuurwapen diverse goederen gestolen.

Na een zoekslag heeft de politie een verdachte in Amsterdam aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Amsterdam. Bij de aanhouding heeft politie een vuurwapen in beslag genomen. De Amsterdammer is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De tweede verdachte is niet meer aangetroffen. De recherche doet onderzoek naar de toedracht van dit incident.

2021206750