NIEUW-VENNEP - Op woensdag hield de politie een 29-jarige man, zonder vast woonadres, aan op verdenking van heling. De man werd aangehouden na een melding van een oplettende getuige.


Rond 11.30 uur alarmeerde de getuige de politie toen zij even daarvoor twee mannen op de Rheerzerveld zag die zich verdacht gedroegen en korte tijd daarna met een vuilniszak in een grijze auto stapten. Het duo viel de melder op omdat een dag daarvoor een katalysator uit een auto was gestolen. Op de Venneperweg werd de auto, met hierin twee mannen, door de politie gesignaleerd en aan de kant gezet. In de kofferbak troffen politieagenten zes katalysatoren aan die in beslag werden genomen.

Aanhouding
Besloten werd het stel aan te houden. In eerste instantie werkten beide verdachten mee, maar één van hen zag toch kans te voet er vandoor te gaan. In de omgeving werd naar hem gezocht, maar de man werd niet meer aangetroffen. De verdachte vergat tijdens zijn vlucht zijn paspoort mee te nemen, waardoor zijn identiteit bij de politie bekend is. De politie onderzoekt de betrokkenheid van deze verdachten bij de diefstal aan de Rheezerveld en andere recente diefstallen van katalysatoren in de omgeving. Daarnaast wordt onderzocht of de verdachten in een rondreizende criminele bende zitten.

Rondtrekkende criminele bendes
Criminelen in deze (internationaal) rondtrekkende bendes plegen allerlei misdrijven en verdienen daar hun geld mee. Denk aan diefstal van auto-onderdelen, woninginbraak, oplichting en zakkenrollerij. Ze verblijven vaak maar korte tijd in Nederland. Hun tijdelijke verblijfplaatsen zijn meestal recreatieparken, campings, hotels en tijdelijk gehuurde woningen. Na een kort verblijf trekken deze criminelen door naar een volgend land of terug naar het thuisland.

Wat kunt u doen?
De politie werkt samen met verschillende organisaties om deze criminele bendes tegen te gaan, maar we hebben ook uw hulp nodig. Ziet u een verdachte situatie? Of heeft u informatie over verblijfplaatsen van deze rondtrekkende criminelen of over hun activiteiten? Laat het ons weten via 0900 – 8844.