NIEUW-VENNEP - De politie heeft vandaag, dinsdag 29 november, in het onderzoek naar de gewapende woningoverval die zaterdagmiddag 22 oktober jl. heeft plaatsgevonden op de Havenpoort in Nieuw-Vennep een aanhouding verricht. Het gaat om een 27-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats. Onlangs werd aandacht aan deze zaak besteed in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Omstreeks 13.45 uur die zaterdag werd er aangebeld bij de woning van een 46-jarige man. Hij heeft een bedrijf aan huis en is daarom ook niet verbaasd als hij drie onbekende mannen voor de deur ziet staan. De man begeleidt hen naar de bedrijfsruimte. Daar gaat het mis. Nadat hij de deur heeft geopend en zich omdraait naar de mannen, kijkt hij recht in de loop van een vuurwapen. Hij wordt direct overmeesterd door de mannen. Ze raken verwikkeld in een worsteling. De man wordt daarna mishandeld. Zo wordt hij meerdere keren geslagen en hardhandig op de grond gewerkt. Een van de daders had een mes bij zich. De man wordt ook vastgebonden. Terwijl het slachtoffer vastgebonden zit, wordt zijn woning doorzocht en stelen de overvallers diverse goederen waaronder Pokémonkaarten met een waarde van €15.000 euro, contant geld en kleding. Na angstige minuten voor het slachtoffer vertrekken de overvallers via de achtertuin. Tijdens hun vlucht zijn ze vastgelegd op camera.

Opsporing Verzocht

In de uitzending van dinsdag 8 november jl. besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Zo werden de (camera)beelden van twee verdachten in het programma getoond. Dezelfde dag, nog voor de uitzending van Opsporing Verzocht, werd namelijk al een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij de gewapende overval. Hij is voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit vast.

Aanhoudingen
Mede door de uitzending van Opsporing Verzocht kon de recherche vandaag één verdachte aanhouden. De man werd in Rotterdam aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De verdachte zit in volledige beperkingen. Daarom wordt op dit moment geen verdere inhoudelijke informatie verstrekt. De districtsrecherche in Kennemerland zet het onderzoek voort.